بهترین عسل های دنیا در کدام کشورها تولید می‌شود؟

در این مقاله بهترین عسل های دنیا یا جهان معرفی شده اند. برای خرید عسل طبیعی می توانید از فروشگاه همین سایت اقدام کنید.

تولید عسل مختص به سالیان اخیر نبست و از قرون گذشته در اغلب کشورها رواج داشته است. امروزه بیش‌ترین عسل دنیا در کشورهای ایران، ترکیه، چین و آمریکا می‌شود. شرایط اقلیمی یکی از مهم‌ترین عوامل تأثیرگذار در کیفیت عسل است. در این مقاله بهترین عسل های دنیا و برترین تولیدکننده‌های عسل را بررسی خواهیم کرد در ادامه همراه باشید.

 

بهترین عسل های دنیا در کدام کشورها تولید می‌شود؟

تاریخچه تولید عسل در دنیا

نقاشی های ثبت‌ شده بر روی صخره‌های غارهای اسپانیا، نشان دهنده‌ی زنبورداری و تولید عسل هستند. درعین‌حال فسیل های کشف‌ شده از زنبوران قدمتی در حدود 150 میلیون سال دارند. در سنگ نوشته‌های میخی دوران سومریان و مصریان باستان نیز به عسل اشاره شده است. اولین کاربرد عسل برای بشر به عنوان شیرین‌کننده بوده است. در طول تاریخ عسل همواره به عنوان کالایی لوکس قلمداد می شده است و به عنوان پیشکش برای هدیه از آن استفاده می‌کردند، عسل مانند پول ارزشمند بوده است. در عین کارکرد خوراکی عسل در طول تاریخ همواره به عنوان ماده‌ای درمانی و نیز برای زیبایی کاربرد داشته است. به طوری که یونانیان باستان برای عسل احترام خاصی قائل بودند و برای آن خواص شفابخشی و درمانی قائل بودند. در زمان مسیحیت تولید عسل و موم زنبور افزایش پیدا کرد چون مسیحیان از آن برای تولید شمع استفاده می‌کردند. عسل تا پیش از ورود شکر در اروپا بسیار کاربرد داشت در قرن 17 قند و شکر به طور کامل جایگزین قند در اروپا شدند.
عسل دارای خواص ضد التهابی، ضد باکتریایی و آنتی اکسیدانی است. عسل ماده‌ای مغذی و مقوی است که سرشار املاح معدنی، ویتامین‌ها و آنزیم ها است. این خواص در کنار شیرین‌کنندگی عسل را به ماده‌ای محبوب و مفید تبدیل کرده است.

تاریخچه و انواع عسل با خواص باورنکردنی آنها

 

عجیب‌ترین عسل تولیدشده در دنیا

از صخره‌های هیمالیا عسلی برداشت می‌شود که بسیار گران است و خاصیتی مشابه ماری‌جوانا دارد. زنبور عسل‌های هیمالیا به عنوان بزرگ‌ترین زنبور عسل‌های دنیا شناخته می‌شوند. این زنبورها گران‌ترین عسل دنیا را تولید می‌کنند این عسل به دلیل خاصیت روان‌گردانی که دارد. نام عسل دیوانه کننده‌ یا توهم زا معروف هست. برداشت این عسل بسیار سخت و دشوار است. علاوه بر نیش این زنبورها که حتی از لباس هم عبور می‌کنند، بالا رفتن از صخره‌های هیمالیا نیز کار بسیار دشواری است. هر پوند این عسل که در حدود 454 گرم است بین 60 تا 80 دلار قیمت دارد. یکی از افرادی که ریسک و خطر جمع آوری عسل زنبورهای غول آسای هیمالیا را به جان می خرد، موی دان است. مستندی نیز از او به نام آخرین شکارچی عسل در سال 2018 پخش شده است. در ناحیه هیمالیا، اکوسیستم خاصی وجود دارد که سبب تولید این شهد منحصربه‌فرد می‌شود، در صورتی که این عسل‌ها برداشت متعادل و دقیق نباشد، ممکن است، ذخیره این عسل به زودی به پایان برسد. امروزه اکوسیستم این منطقه به دلیل ساخت‌وساز. فعالیت های انسانی دچار تغییرات فراوانی شده است.
یکی دیگر از گران‌ترین عسل‌های دنیا مربوط به کشور ترکیه است که در غاری به عمق 1800 به دست می‌آید و تولید آن کاملاً به صورت طبیعی است. هر کیلوگرم از این عسل با قیمت 6800 دلار به فروش می‌رسد. این عسل سرشار از خاصیت و انرژی‌زایی است که در آزمایشگاه نیز به اثبات رسیده است.

 

بهترین عسل دنیا

کشورهای مهم تولیدکننده‌ی عسل در دنیا را می شناسید؟

چین
چین اولین تولیدکننده‌ و بهترین عسل های دنیا است. این کشور سالانه ۶۵۰ هزار تن عسل تولید می‌کند. برخی از این عسل‌ها نامرغوب هستند و به صورت طبیعی تولید نمی‌شوند. مقدار کمی از عسل‌های تولیدی توسط کشور چین خالص هستند.

ترکیه
ترکیه دومین تولیدکننده‌ی عسل در جهان است، این کشور سالانه ۱۱۵ هزار تن عسل تولید می‌شود. یک دیگر از گران‌ترین و بهترین عسل‌های دنیا عسلی است که از سواحل دریای سیاه در ترکیه به دست می‌آید و قیمتی در حدود 250 دلارفروش می رشد. ترکیه شیرین‌ترین و خالص‌ترین عسل دنیا را تولید می‌کند.

آمریکا
کشور آمریکا سالانه حدود 75 هزار تن عسل تولید می‌کند. در این شکور در حدود 8 میلیون کندو وجود دارد.

ایران
کشور ایران به عنوان چهارمین تولیدکننده‌ی عسل در جهان است. حدود 75 هزار نفر در ایران به کار تولید عسل و زنبورداری مشغول هستند. در ایران در حدود 7 میلیون کندوی زنبور عسل وجود دارد. تولید عسل در ایران سالانه در حدود 79 هزار تن است که در حدود 7 هزار تن آن صادر می‌شود.

روسیه
کشور روسیه سالانه در حدود 95 هزار تن عسل تولید می‌کند که جزو مرغوب‌ترین و باکیفیت‌ترین عسل‌های تولیدی در جهان هستند. عسل تولیدی سالانه در کشور روسیه در حدود 65 میلیون دلار درآمد سالیانه دارد. عسل تولیدی کشور روسیه به کشورهای عربستان، آمریکا و اسپانیا صادر می‌شود.

مکزیک
تاریخ تولید عسل در کشور مکزیک قدمت بسیار بالایی دارد. کشور مکزیک امروزه به عنوان یکی از بزرگ‌ترین صادر کننده‌های عسل در جهان به شمار می رود. کشور مکزیک سالانه 40 هزار تن عسل صادر کی گند که ارزش آن‌ها برابر 150 میلیون دلار است. در این کشور بیش از 9 میلیون کند وجود دارد و 43 هزار زنبوردار به کار پرورش زنبور و تولید عسل مشغول هستند. مکزیک حتی به کشور چین نیز عسل صادر می‌کند.

برزیل
یکی از مناسب‌ترین نقاط جهان برای پرورش زنبور عسل کشور برزیل است که با توجه شرایط جغرافیایی عسل تولیدشده توسط کشور برزیل، یکی از مرغوب‌ترین و طبیعی تربن عسل‌های جهان است. دلیل این مرغوبیت به این دلیل است که بیشتر زنبوردارهای برزیلی از زنبورهای آفریقایی استفاده می‌کنند که در برابر بیماری‌ها بسیار مقاوم هستند.

اوکراین
یکی از مهم‌ترین و اصلی‌ترین تولیدکننده‌های عسل در اروپا کشور اوکراین است. کشور اوکراین سالانه هر ساله حدود ۶۵ تا ۷۵ هزار تن عسل تولید می‌کند. تولید عسل در اوکراین سابقه بسیار بلایی دارد و به قرن‌ها پیش باز می‌گردد در کشور اوکراین چندین موزه عسل وجود دارد.

 

میزان تولید عسل در کشورهای مختلف

کشور میزان تولید
چین سالانه ۶۵۰ هزار تن
ترکیه سالانه ۱۱۵ هزار تن
امریکا سالانه 75 هزار تن
ایران سالانه 79 هزار تن
روسیه سالانه 95 هزار تن
مکزیک سالانه 40 هزار تن
اوکراین سالانه حدود ۶۵ تا ۷۵ هزار تن

 

منبع

ashevillebeecharmer

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.