پرولین عسل چیست؟ مهم ترین آنزیم‌های عسل برای سلامتی که نمی دانستید

با پرولین عسل و آنزیم‌های مهم در دنیای عسل آشنا شوید
محققان و مصرف‌کنندگان در طی سال‌های متمادی روش‌ها متعددی را برای تشخیص کیفیت عسل آزموده‌اند.
در همین راستا ویژگی‌های ارزشمندی در عسل شناسایی شده‌اند که به خوبی ما کیفیت و مرغوبیت عسل را تضمین می‌کنند.
این نشانه‌ها عبارت هستند از میزان پرولین، دیاستاز و HMF موجود در عسل که در ادامه به شرح کامل این ویژگی‌های خواهیم پرداخت.
دانش خود را در خصوص عسل افزایش دهید و به این ترتیب عسلی را تهیه کنید که از بالاترین کیفیت برخوردار باشد. فقط در این صورت از تاثیرات شفا دهنده این عسل بهره‌مند خواهید شد.

 

مهم ترین آنزیم‌های عسل برای سلامتی

پرولین عسل چیست؟

عسل به‌دلیل ارزش غذایی بسیار بالا و همین‌طور خواص درمانی ارزشمند در سراسر جهان مورد استقبال مردم قرار گرفته است. این ماده غذایی گران‌بها به صورت مستقل ودر ترکیب با دیگر مواد غذایی به مصرف می‌رسد و انسان را از مزایای ارزشمند خود بهره‌مند می‌کند.
مطالعات انجام شده روی عسل نشان دهنده خواص و نکاتی است که سلامت انسان را تامین می‌کند.
پرولین (Proline honey) یک آمینو اسید است که میان کیفیت و مرغوب بودن عسل را مشخص می‌کند.
زنبور عسل فا که یکی از نژادهای اصیل زنبور ایرانی به شمار می‌رود، درست مانند دیگر زنبورهای عسل هنگام حمل شهد فرایند تولید عسل از آغاز می‌کند.
این جانور زیرک حین پرواز آب اضافی شهد را از آن خارج می‌کند و به این ترتیب تا زمان رسیدن عسل به کندو غلظت آن را افزایش می‌دهد. از این گذشته یک ماده نیز به ترکیبات شهد افزوده می‌شود که نقش به سزایی در کیفیت و ماندگاری عسل خواهد داشت.
میزان پرولین در عسل طبیعی با توجه به منطقه جغرافیایی محل زندگی زنبورها متفاوت خواهد بود. چرا که شهد موجود در گیاهان گل‌های هر منطقه نیز متفاوت خواهد بود. پرولین یک کاتالیزور فوق‌العاده ارزشمند در بدن انسان به شمار می‌رود که در ساخت پروتئین‌ها به کار گرفته می‌شود.
این ماده مزایایی بسیاری را برای بدن فرد به همراه دارد که در ادامه بررسی آنها می‌پردازیم.

 

پرولین عسل چیست

مزایای استفاده از پرولین عسل

این آمینواسید یکی از مهم‌ترین مواد موجود در بدن است. این ماده در قسمت‌های مختلف بدن انسان مورد استفاده قرار می‌گیرد در ادامه با کاربردهای درخشان این ماده بیشتر آشنا می‌شوید:

نقش پرولین در تشکیل کلاژن
این آمینواسید طی فرایندهایی به هیدروکسی سین و هیدروکسی پرولین تغییر حالت می‌دهد. این دو ماده در تولید کلاژن نقش مهمی را بر عهده دارند. کلاژن یکی از مهم‌ترین و فراوان‌ترین پروتئین موجود در بدن انسان است.
بدن انسان با استفاده از پرولین کلاژن مورد نیاز برای بقای خود را می‌سازد. در همین راستا شاهد بهبود زخم‌ها و ترمیم تاندون‌های بدن هستیم.
این ماده یکی از موادی است که عسل را تا این اندازه شفادهنده و ارزشمند می‌کند.

پرولین دوست‌دار سیستم گوارش
این آمینواسید ارزشمند مشکلات متعددی که در دستگاه گوارش به وجود می‌آید را به بهترین شکل ممکن برطرف می‌کند.

محافظت از مفاصل
همان‌طور که پیش‌تر گفته شد، پرولین در ساخت کلاژن نقش مهمی دارد. این ماده به استحکام و تشکیل مجدد غضروف‌ها کمک می‌کند به همین ترتیب شاهده کاهش دردهای مفصلی افراد خواهیم بود. در برخی از موارد پرولین موجود در عسل تراکم استخوانی فرد را نیز بهبود می‌بخشد.

پرولین و سلامتم قلب
پرولین مهم‌ترین عامل در تولید کلاژن است. کلاژن سلامت تمام بافت‌های بدن را تضمین می‌کند. در همین راستا پرولین موجود در عسل از ضخیم شدن یا سفت شدن جداره شریان‌های قلب نیز جلوگیری می‌کند.

دیاستاز عسل چیست؟

آنزیم دیاستاز (Diastase enzyme) را با نام آنزیم ضد سرطان می‌شناسند. این آنزیم تمامی چربی‌ها انباشته شده در رگ‌ها و اطراف جداره‌های قلب را از بین می‌برد و سلامت قلب را تضمین می‌کند. آنزیم دیاستاز تنها در عسل طبیعی یافت می‌شود و از این رو عسل‌ها تقلبی به کلی فاقد این آنزیم ارزشمند و شفادهنده هستند.
حتما در گذشته این آنزیم را در عسل‌ها طبیعی مشاهده کرده‌اید و به اشتباه آن را شکر نامیده‌اید. عسل طبیعی به دلیل وجود آنزیم دیاستاز سفت می‌شود. عموما برای سفت شدن از اصطلاح شکرک زدن استفاده می‌کنند.
شکرک زدن برخلاف تصور عمومی نشانه‌ای از تقلبی بودن عسل نیست؛ بلکه این علامتی است که نامش می‌دهد، عسل در یک فرایند طبیعی و در پی تلاش‌های زنبورهای عسل فا تشکیل شده‌است. اگرچه زمانی که شکرک حاصل از دیاستاز را بین دو انگشت لمس می‌کنید با دانه‌های مواجه می‌شوید که درست مانند شکر هستند اما این دانه‌ها هیچ شباهتی به شکر ندارد.
برخی تصور می‌کنند این دانه در نتیجه تغذیه زمستانی زنبورها در عسل پدید آمده‌اند. اما این باور نیز کاملا اشتباه است. زنبورداران در طول فصل زمستان از محلول آب و شکر برای تغذیه زنبورهای استفاده می‌کنند؛ اما زنبور پس از تغذیه از این محلول شکر را در فرایندی به قند کاملا متفاوتی تبدیل می‌کند.

آیا عسل طبیعی شکرک میزند? شکرک زدن عسل نشانه چیست؟

 

دیاستاز عسل چیست

چرا نباید عسل حرارت دیده مصرف کنیم؟

از آنجایی که برخی از افراد تصور می‌کنند که شکرک زدن عسل گواهی بر تقلبی بودن آن است، برخی از زنبور داران با حرارت دادن عسل این ماده ارزشمند را از بین می‌برند. عسل حرارت دیده به عسل اطلاق می‌شود که به مدت ۶۰ دقیقه در معرض آب جوش یا بخار آب قرار گرفته باشد. دمای بسیار بالا آنزیم دیاستاز را به کلی از بین می‌برد.
عسل حرارت دیده بو عطر اولیه خود را از دست می‌دهد. این کار مقدار هیدروکسی متیل فورفورال را در عسل افزایش می‌دهد. افزایش میزان این ماده سمی عسل را به یک ماده مضر تبدیل می‌کند که به هیچ عنوان دیگر خاصیت شفابخشی ندارد.

جدول عمر فعالیت آنزیم های عسل در دما های مختلف

 

دما مدت زمان
۲۰ درجه سانتی‌گراد 1500 روز
۳۰ درجه سانتی‌گراد 182 روز
4۰ درجه سانتی‌گراد 53 روز
5۰ درجه سانتی‌گراد 6.21 روز
6۰ درجه سانتی‌گراد 1.21 روز
7۰ درجه سانتی‌گراد 6.3 ساعت
۳8 درجه سانتی‌گراد 1.3 ساعت

 

هیدروکسی متیل فورفورال یا HMf چیست؟

انجام فرایندهای متعدد و متفاوت روی عسل طبیعی ماده‌ای سمی را در عسل ایجاد می‌کند که آن را با نام هیدروکسی متیل فورفورال (Hydroxymethylfurfural) می‌شناسیم این ماده یکی از آلاینده‌های عسل است که به صورت طبیعی در عسل وجود دارد و نقش مهمی در ایجاد و تقویت سلول‌های سرطانی دارد.
ماده هیدروکسی متیل فورفورال در طی عملیات آبگیری عسل تشکیل می‌شود. همان‌طور که پیش‌تر نیز اشاره شده، در طی فرایند حرارت دادن به منظور حذف ماده ارزشمند دیاستاز ماده HMF تولید و این ماده ارزشمند را از یک داروی شفادهنده طبیعی به عاملی مهلک و کشنده تبدیل می‌کند.

سخن آخر
عسل های طبیعی عسل فا که سرشار از پرولین و دیاستاز است. پرولین با تحریک کلاژن‌سازی در بدن سلامت تمام بافت‌های بدن را تضمین می‌کند. پرولین دوست دار قلب، سیستم گوارش و تمامی عضلات و اندام‌ها بدن است. از سوی دیگر دیاستاز که منجر به شکرک زدن عسل می‌شود نیز با حذف چربی‌های اطراف قلب سلامت بدن را تامین می‌کند.
اما حرارت دادن عسل به منظور حذف این ماده طبیعی و جلوگیری از شکرک‌زدن عسل به تولید ماده‌ای به نام هیدروکسی متیل فورفورال می‌انجامد که یک ماده سمی است و سلول‌های سرطانی را در بدن تشکیل می‌دهد.
بنابراین یک دخالت انسانی بی‌جا که ناشی از ناآگاهی است، یک ماده ارزشمند و شفابخش را به یک ماده مضر برای سلامت انسان بدل خواهد کرد. پس از مطالعه این مقاله در انتخاب عسل محتاط‌تر باشید و عسلی را تهیه کنید که بدون دخالت نیروی انسانی تهیه شده باشد.

 

ncbi

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.