آیا عسل طبیعی شکرک میزند? شکرک زدن عسل نشانه چیست؟

شکرک زدن عسل که به نام های کریستالیزه و رس عسل هم گفته می شود، عسل‌هایی که در بازار خریداری می‌کنید، پردازش زیادی برروی آنها انجام شده است و فیلتر شده هستند.

بهترین عسل طبیعی, عسل‌های پردازش نشده و فیلتر نشده هستند. فیلتر و پردازش عسل باعث تبدیل شدن آن به یک شربت شکر می‌شود و تمام آنزیم‌های مفید را ازبین می‌برد.

برای خرید عسل طبیعی خام و حرارت ندیده میتوانید از فروشگاه همین سایت اقدام کنید.

شکرک عسل چیست و آیا عسل طبیعی شکرک میزند؟

شکرک زدن عسل در بسیاری از موارد همان دانه دانه شدن آن است که یک پدیده طبیعی است و طی آن عسل از حالت مایع به حالت نیمه جامد با ترکیب یکدست تغییر شکل می دهد. عسل پس از استخراج از کندو، خیلی سریع تر از وقتی که در موم است شکرک میزند.
اشتباه نکنید! شکرک زدن همیشه معنی گمراه کننده ای ندارد.
خیلی از مواقع مصرف کننده «شناخت درستی» از این موضوع ندارد. عده ای حدس می زنند که این روند دانه دانه شدن عسل یا همان شکرک زدن به دلیل کیفیت پایین، بسته بندی نامناسب یا به دلیل تقلبی بودن محصول است. درواقع درست برخلاف همه این حرف هاست! شکرک نزدن عسل به مدت طولانی به جز نوعی از عسل که در آن فرایند کریستالی( شکرک زدن) طبیعی، کند است( مثل عسل اقاقیا) در اغلب موارد نشانه دقیقی از تقلبی و رقیق بودن آن است.
عسل مایع معمولا بهترین عسل برای فروش است ولی بهترین عسل برای خرید نیست.
شکرک زدن اصلا کیفیت عسل را تغییر نمی دهد و فقط روی شکل ظاهری محصول اثرگذار است مثل تغییر رنگ و بافت. این تغییر یک فرایند کاملا طبیعی است و اگر عسل شما در آشپزخانه شکرک بزند اصلا به معنی این نیست که قابل استفاده نیست. بهتر است بدانید که شکرک زدن معرف یک عسل بسیار خالص است.

شکرک زدن عسل

چرا عسل شکرک میزند؟

به زبان ساده، عسل، محلول قند تغلیظ شده است. به طور معمول، 70% کربوهیدرات و کمتر از 20% آب دارد. روشن است که میانگین قند بیشتر است و این یعنی آب موجود در عسل قند بیشتری دارد که به طور طبیعی در آن حل شود. فراوانی قند ثبات محلول را از بین می برد و ازآنجاکه هرچیزی، ازجمله عسل، در طبیعت به دنبال تعادل است شکرک زدن یک پدیده کاملا طبیعی است که در زمان جداشدن گلوکز از آب اتفاق می افتد که بعد از آن گلوکز به شکل بلور یا شکرک باقی می ماند و محلول ترکیب شده ابتدایی به شکل متعادل برمی گردد. اجازه دهید با طرح چند پرسش، کمی برایتان ساده تر توضیح دهیم تا مبهم نباشد:

دلیل شکرک زدن عسل را چیست؟

دونوع اصلی قند در ترکیب کربوهیدراتی عسل وجود دارد( فروکتوز و گلوکز– قند معکوس در عسل). فروکتوز و گلوکز باهم فرق دارند و این به نوع عسل بستگی دارد. به طور کلی فروکتوز بین 30 تا 44% و گلوکز از 25 تا 40% قند عسل را شامل می شود که این موضوع، راهگشای ماست؛ تعادل بین این دو مونوساکارید در ترکیب عسل دلیل اصلی شکرک زدن محصول و تشخیص این مهم است که نوع مشخصی از عسل؟ کندتر شکرک میزند یا تندتر. در حقیقت، دلیل اصلی شکرک زدن عسل گلوکز است به دلیل حل پذیری پایین تر در مقایسه با فروکتوز که به دلیل حل پذیری بهتری که دارد، در حالت مایع باقی می ماند. همانطور که در بالاتر اشاره کردیم گلوکز با شکرک زدن از آب جدا می شود و به دانه های بلوری کوچک تبدیل می شود.

عسل چه زمانی شکرک می زند؟

مدت زمان شکرک زدن عسل بستگی به انواع مختلف آن دارد( از 1-2 ماه تا بیش از 2 سال). برخی از انواع عسل کاملا شکرک میزند درحالیکه انواع دیگر همچنان ثبات دارند. برای نمونه میتوان یک شیشه عسل را در نظر گرفت که چگونه یک لایه شکرک در ته شیشه و یک لایه دیگر از عسل مایع بالای ظرف هست.
اندازه شکرک عسل هم بسته به نوع آن فرق دارد و اساسا هرچه عسل سریع تر شکرک بزند، شکرک ظریف تر است. عسل شکرک زده در قیاس با عسل مایع، مایل به زرد کمرنگ است.
در کنار موارد گفته شده، چند حقیقت دیگر در مورد شکرک زدن وجود دارد که برخی مهم تر از باقی موارد است و باعث افزایش، کاهش یا شروع شکرک زدن عسل شود.
در موقعیت های مشخص حتی ممکن است که عسل چندین روز پس از برداشت شکرک بزند. ترکیب عسل ازجمله کربوهیدارت های دیگر در کنار گلوکز و فروکتوز و سیصد ماده دیگر مثل آمینو اسیدها، پروتئین ها، املاح معدنی، اسیدها و غیره نیز بر فرایند شکرک زدن عسل اثرگذار هستند. علاوه بر این سرعت فرایند شکرک زدن عسل با وجود گرد و خاک، گرده گل یا دانه های شکرک خارجی افزایش می یابد.

آیا طرفدار عسل شکرک زده هستید؟

اگر اساسا چنین سلیقه ای دارید و میخواهید عسل شکرک زده میل کنید، فرایند شکرک زدن را با افزودن یک قاشق عسل شکرک زده به عسل مایعی که از سایت عسل فا سفارش داده اید، سریع تر کنید.

چه عواملی باعث شکرک زدن عسل می شوند؟

دما، رطوبت نسبی( با بالا بودن رطوبت، میزان شکرک زدن بیشتر و سریع تر است) و نوع بسته بندی از دلایل شکرک زدن عسل طبیعی هستند.
در مواردی که تأخیر قابل توجه در شکرک زدن در نظر باشد، دما را با دقت باید در نظر گرفت. در دمای اتاق (دمای طبیعی) و باتوجه به نوع عسل، فرایند شکرک زدن طی چندهفته، ماه و به ندرت چند روز آغاز می شود.
● در سرما (زیر 10درجه سانتی گراد) شکرک زدن با تأخیر آغاز می شود. بین 10- 21 درجه برای آغاز این فرایند مطلوب است.
● در گرما( 21 -27 درجه) نیز همان اتفاق در دمای پایین می افتد و شکرک زدن باتأخیر آغاز می شود ولی اثرات منفی بر ترکیبات مفید عسل دارد( در نگهداری طولانی مدت).
● همیشه، دمای بالاتر به خوبی از شکرک زدن جلوگیری میکند ولی آسیب جبران ناپذیری به ترکیب عسل برای مصرف طولانی مدت می زند.
درهرصورت، سرما و گرمای شدید روی عسل اثر منفی میگذارد. در بررسی های انجام شده مشاهدات جالب توجهی اشاره شده است که نشان می دهد در صورتیکه عسل به مدت دستکم 5هفته در دمای صفر درجه( دمای تعادل) و سپس در دمای 14درجه نگهداری شود، در حالت مایع باقی می ماند و شکرک نمی زند.

چرا عسل هایی که از مغازه خردم شکرک نزده

 

چطور بعضی عسل ها شکرک نمی‌زنند؟

اکثر عسل های که در سوپرمارکت ها و فروشگاه های مواد غذایی ارائه می شوند. برای روشن تر کردن رنگ عسل که جلوه بهتری داشته باشد و جلوگیری از شکرک زدن (رس) آن را حرارت می دهند. حرارت باعث از بین رفتن آنزیم های مفید عسل میشود. پیشنهاد میکنم که مقاله دیگر ما درباره عسل خام و حرارت ندیده را هم مطالعه کنید.

 

چرا نباید عسل حرارت‌ دیده بخریم؟

 

منتظر شنیدن نظر و تجربیات شما درباره عسل شکرک زده هستیم نظر خود را برای ما بنویسید.

 

honeypedia

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.